Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás serpenyős egytál

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Ezután leszűrjük, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ha kezelhető hőmérsékletűre hűlt, meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, felkockázzuk a sonkával együtt. A tojásokat habosra keverjük egy kevés sóval.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, aztán addig pirítjuk, míg a nedvesség elpárolog. Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, és rázogatva aranyszínűre pirítjuk.
  4. Hozzákeverjük a sonkát és a felvert tojást, majd addig sütjük így, míg a tojás megszilárdul, a sonka pedig megpirul. Petrezselyemlevélkékkel díszíthetjük a sonkás serpenyős egytálat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss