Elkészítés: Először is a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, félretesszük.
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből jó kemény habot verünk. Utána hozzáadjuk a cukrot vagy az édesítőt, és tovább verjük, végül a lisztet és a szódabikarbónát beleforgatjuk. A tepsibe öntjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Utána kiborítjuk a tepsiből, a zsírpapír hátulját jól bevizezzük, így könnyebb lesz lehúzni róla a papírt.
Majd kockákra vágjuk a süteményt, egy nagyobb tálba helyezzük. A mazsolát rászórjuk a sütinkre, a rumaromát elkeverjük a tejjel, és körbe locsoljuk a piskótánkat. Félretesszük, hagyjuk hűlni.
A krémhez az előzőleg félretett 3 tojássárgáját egy kisebb lábasba rakjuk, hozzáadjuk a cukrot vagy édesítőszert, a kakaót és a tejet, csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Hamar be fog sűrűsödni, pudinghoz hasonló állagú lesz, viszont könnyebben leég, ezért folyton kevergetjük. Ha kész, a tésztánkra öntjük, hagyjuk hűlni.
Light tejszínhabbal tálaljuk. Nagyon finom!