Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Shiitake gombával töltött cukkini (laktózmentes)

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 8-9 db friss shiitake gomba
  • 1 nagy fej csiperkegomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 nagy szem paradicsom
  • 15 dkg jázminrizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 pohár laktózmentes tejföl
  • 1 csomag laktózmentes mozzarella
  • bors
  • pirospaprika
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, a közepét kivájjuk, megsózzuk, és egy tepsibe tesszük.
    2. Egy külön edényben, sós vízben félkészre főzzük a jázmin rizst. 
    3. A hagymát apróra, a zöldpaprikát kisebb kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A gombákat és a paradicsomot is apró kockára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
    4. Amikor üvegesre párolódott a hagyma, beletesszük a pirospaprikát, a gombát és a felkockázott paradicsomot. Kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és félretesszük.
    5. A kissé kihűlt gombás tölteléket és a félig megfőtt jázmin rizst összekeverjük egy edényben, megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk a frissen aprított kaporral.
    6. A tölteléket a félbevágott cukkinibe töltjük, a tetejét meglocsoljuk a tejföllel, és elrendezzük rajta a felszeletelt mozzarellát.
    7. A tepsi aljára egy kevés vizet öntünk, az egészet letakarjuk alufóliával, majd a sütűben 180 fokon körülbelül 3/4 óra alatt puhára sütjük a cukkinit. A sütés utolsó 10 percében levesszük az alufóliát, és aranybarnára pirítjuk a sajtot.

Megjegyzés

Ez az egytálétel kitűnően fogyasztható önmagában vagy köretként is. Kevés petrezselyemmel és kaporral díszítjük. Jó étvágyat!

Braun Henriett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin