Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésszűz grillzöldségekkel

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 60 dkg sertésszűz
  • 1 ág rozmaring
  • 0,5 dl olívaolaj
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • A párolt zöldségekhez:
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 5 dkg gomba
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek olívaolaj
  • A grillzöldséghez:
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

  1. A  húst bedörzsöljük a fűszerekkel, és 2 órán keresztül pihentetjük. A grillzöldséghez feldaraboljuk az alapanyagokat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük.
  2. A párolt zöldséghez apróra vágjuk a kimagozott paprikát, a gombát és a fokhagymát. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A zöldségeket 1 ek olívaolajon lepirítjuk. Kanalanként hozzáadagoljuk a fehérbort és puhára pároljuk. Végül megsózzuk.
  3. Forró grillrácson meg sütjük a húst és az előkészített zöldséget. Közben kenegetjük az olajba mártott rozmaringággal. A grillezett húst és zöldséget a párolt zöldséggel kínáljuk. 
Csak szoba-hőmérsékletű húst tegyünk a grillre. A sütési idő a hús vastagságától függ. Ne süssük át teljesen, mert kiszáradhat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss