Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sertésszelet mustáros gombával

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb,
  • 15 dkg gomba,
  • 2 dl tejföl,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • ízlés szerint só és őrölt fekete bors.

Elkészítés

    Előkészítése: a sertéscombot szeletekre vágom, megsózom, majd lisztbe mártom, és 1 evőkanál olaj on mindkét oldalát átsütöm. Tűzálló tálba teszem. A visszamaradt zsiradékra öntöm a megmaradt olaj at, és rádobom a megmosott, felszeletelt gombát. Megsózom, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, és megborsozom. Fedő alatt, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután belekeverem a mustárt és a tejfölt.

    Elkészítése: a hússzeletek tetejét vastagon bekenem a tejfölös-mustáros-gombás raguval. A tálat lezárom, és a forró sütőben addig párolom, amíg a hús meg nem puhul. Párolt brokkoli vagy karfiol, esetleg burgonya a hozzáillő köret.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zityi2
Mielőtt megérkezett volna a válaszod arra vonatkozóan, hogy kell-e bele a fokhagyma, vagysem, úgy döntöttem elkészítem az ételt, s arra gondoltam, hogy a fokhagyma biztos nem fogja elrontani. Úgy is lett. A recepteden annyit változtattam, hogy 15 dkg gomba helyett 1/2 kg gombát adtam hozzá és a tetejére sajtot tettem. Nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom.
zityi2
A hozzávalók között szerepel 3 gerezd fokhagyma, viszont az elkészítésnél nem említed. A fokhagyma végül is kell bele, vagy csak véletlenül került a hozzávalók közé?
Wolfie
Fantasztikusan finom! Pont az az íz, amit én szeretek. 1-2 dologgal még kiegészítettem a készítését: -A hússzeleteket megszórtam húspuhító sóval, és negyedórát pihentettem -a mártásba ment egy kevés kakukkfq -a sütés félidejében megszórtam az egészet reszelt füstölt sajttal, ettQl még pikánsabb lett. Abszolút 5-ös kaja!

Hasonló Receptek

Magazin