Elkészítés: A kukoricalisztet keverjük össze ízlés szerint sóval és a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután kukoricaliszttel megszórt felületen nyújtsunk ki belőle kb. 1 cm vastagságú kört, majd vágjuk négyfelé.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd amikor már kellően felmelegedett, tegyük bele a negyedekbe vágott tésztát. Ezután alacsony hőfokon, süssük szép aranybarnára az alsó felét, majd egy spatulával alányúlva óvatosan fordítsuk meg, és süssük a másik felét is szép aranybarnára. (Én a gáztűzhely legkisebb lángjára lábasalátétet tettem, és így sütöttem készre.)
Az aranybarnára sült kukoricalepényt rögtön tálalhatjuk, de teljesen kihűtve is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre