Elkészítés: Most próbáltam először, ezért kíváncsiságból sósat és édeset is csináltam...
Megpucoltam a répát, és géppel picire összeaprítottam. Közepes lábosba tettem olajat, rá a répát, és kb. 5 percig kevergettem közepes hőfokon, aztán ráraktam a lisztet, elkevertem, még adtam neki 1 percet, aztán felöntöttem annyi tejjel, hogy ellepje.
Hozzáadtam egy kevés zöldfűszeres sót és 1 teáskanál cukrot, és hagytam kb. 10 percig párolódni.
Ezután kettészedtem, az egyik feléhez tettem még 1 kanál cukrot, a másikhoz egy kis sótés fél gerezd fokhagymát, majd mindkettőt készre főztem. Ez még nálam kb. 20 perc volt, és értelemszerűen, ha túl sűrű, de még nem puha, akkor egy kis víz kell még bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre