Előkészítés: A zselatint beáztatjuk 3-4 evőkanál hideg vízbe. A bort 1 evőkanál porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk, leszűrjük. Elkeverjük a zselatinnal, a formákba töltjük, kihűtjük, és 1/2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Elkészítés: A barackokat megmossuk, 1 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, aztán meghámozzuk, kimagozzuk, és meglocsoljuk a citromlével. Nyolc fél barack üregébe 1-1 szem mandulát nyomunk, és a megdermedt borzselé tetejére helyezzük-fordítjuk. A pudingporból, 3 evőkanál porcukorból és a tejből pudingot készítünk. A maradék barack felét apróra felkockázzuk, lazán a pudingba keverjük, a formákba simítjuk, és 3 órára behűtjük. A maradék barackot összeturmixoljuk a maradék 3 evőkanál porcukorral, 5 percig főzzük. A pálinkában elkeverjük az étkezési keményítőt, a barackpüréhez adjuk, és további 1 percig, sűrűsödésig főzzük, végül kihűtjük. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt. A formákat néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, kistányérokra fordítjuk-borítjuk belőlük a pudingot. A barackmártással, tejszínhabrózsákkal és mentabóbitákkal díszítve kínáljuk