Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sajtos-húsos tészta tepsiben

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2 ek olaj
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors (nagy)
  • 1 tk őrölt piros paprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 3 db koktélparadicsom
  • 50 dkg szarvacska tészta
  • 10 dkg zöldfűszeres sajtkrém
  • 4 ek tejföl
  • 10 dkg trappista sajt

Elkészítés

    1. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, házi darált paprikával és a feldarabolt paradicsommal, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük. 
    2. A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, és lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, és hozzáadunk két nagy kanál tejföl t, majd jól elkeverjük, ha szükséges, megsózzuk.
    3. A húsos masszát alaposan összeforgatjuk a tésztával. Egy közepes tepsibe (20*32 cm) simítjuk a tészta felét, majd ráreszeljük a sajt felét, és ráhalmozzuk a maradék tésztát. A tetejét vékonyan megkenjük 2 evőkanálnyi tejföl lel, és megszórjuk a maradék sajttal.
    4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt világosbarnára sütjük. Ekkor éppen ropogós a tetején a sajt, de nem is szárad ki nagyon.

      Tepsiben sült ebédek, vacsorák >>> 

      A legjobb tésztaételek >>> 

      Sajtos finomságok >>>

Megjegyzés

Egész nagy adag lett, 4 éhes felnőtté, de ha készül előtte leves, akkor még 6 fő számára is elegendő.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin