Sajtos fonott kalács másképp

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,1 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 2 db tojás (1 egész és 1 fehérje)
  • 3 ek olaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg trappista sajt (reszelve)
  • 5 dkg vaj
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 2 ek olaj
  • 2 ek tej

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, a liszttel, a sóval, az olajjal, egy egész tojással és egy tojásfehérjével. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk 20 percig pihenni.
    2. Enyhén lisztezett deszkán egy 25 cm hosszú téglalappá nyújtjuk mindkét tésztát, majd megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.
    3. Egy éles késsel centinként bevágjuk a tésztát úgy, hogy vigyázunk, ne vágjuk át teljesen. Az első tekercset középre hagyjtjuk, aztán egyet balra, egyet jobba, megint középre, balra, aztán jobbra.
    4. A tekercseket meleg helyen hagyjuk kelni 40 percig. Megkenjük a tojássárgája, az olaj és a tej keverékével. Előmelegített sütőben, 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin