Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtkrémleves ropogósra sült darált hússal

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, felkockázzuk. Felhevítünk 2 ek olajat, és  üvegesre sütünk rajta 1 ek aprított újhagymát.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, tányérba kanalazzuk.
  3. A megmaradt olajat a visszamaradt zsiradékhoz adjuk, felforrósítjuk, és 5 percig pirítjuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat.
  4. Felöntjük 1,5 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, és felforraljuk. Ezután közepes lángon 10 percig főzzük.
  5. A lereszelt sajtot a levesbe forgatjuk, és kevergetve további kb. 5 percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
  6. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss