Rukkolás paradicsomsaláta sült füstölt sajttal

default user icon
5 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 paradicsom
  • 20 dkg rukkola saláta
  • 1 evőkanál pesto
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 40 dkg füstölt sajt (4 szelet)

Elkészítés

    Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és tányérra tesszük.

    Elkészítés: A paradicsomot a salátára fektetjük, sózzuk, borsozzuk. A pestót elkeverjük az olaj felével, és a balzsamecettel együtt a salátára locsoljuk. A maradék olajat felforrósítjuk, és megsütjük benne a sajtok mindkét oldalát. Még forrón a salátára rátesszük, és azonnal tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 295 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

makai szilvia 9 évvel ezelőtt
Szerintem nem elképzelhetetlen, hanem nagyon finom! Ki kellene próbálni!
menczel zsuzsa 9 évvel ezelőtt
én a tv-ben láttam,h. megsütik a jégsalit, legalábbis a külsejét. kipróbáltam, és nagyon finom ;)
mimi 10 évvel ezelőtt
Nekem egyik kedvencem a sült gomolya fokhagymás salátaágyon. Tökéletes.
agnesgocs 10 évvel ezelőtt
Ez egy "melegsaláta". Pont az a lényege, hogy azonnal fogyasztandó, így a saláta nem melegszik át. Én is szoktam hasonlókat csinálni, eddig még senki sem panaszkodott rá...
Szemere Katalin 10 évvel ezelőtt
Hát nem tudom. Amennyiben a sült füstöltsajtot a hideg salátára fektetjük a következők történhetnek: megmelegszik a saláta a sattól és a saláta ugyebár hidegen jó.( ki akar meleg salátát enni. A másik pedig, hogyha a meleg sajtot a hideg salátára rakjuk, akkor a sajt percek alatt megdermed és ehetjük az amúgy langyos salátát a rágógumiszerű sajttal. Egszóval ez a recept elképzelhetetlen ilyen formában!

Hasonló Receptek

Magazin