Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rizssaláta virslivel

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 tasak előfőzött rizs
  • 10 dkg sajt
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 pár virsli
  • 2 dl joghurt
  • 1/2 citrom leve
  • 3 evőkanál majonéz
  • 5 dkg kimagozott olajbogyó

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst sós forró vízben a tasakon olvasható utasítás szerint megfőzzük. A sajtot gyufaszálnyi metéltre aprítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk.

    Elkészítés: A virslit megfőzzük, majd kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. A rizs leszűrjük, lecsepegtetjük. Tálba borítjuk, és kihűtjük. A rizst, a sajtot, a pórét, a virslit, mély salátástálba tesszük, és jól összekeverjük. A joghurtot egy kisebb mély tálkába öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a majonézt, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A salátára öntjük. Díszítésül megszórjuk az olajbogyóval, és friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 412 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin