Elkészítés: A zöldségeket tisztítsuk meg, daraboljuk fel. A paradicsomról húzzuk le a héját, majd vágjuk kockákra. A zellert, sárgarépát, burgonyát és a hagymát a fűszerekkel pároljuk kevés vízzel húsz percig. Szűrjük le, a levet ne öntsük ki. A paradicsomot a fokhagymával pirítsuk meg pár percig három evőkanál olajon. Távolítsuk el a serpenyőből, majd a felengedett és citromlével meglocsolt halszeleteket süssük az olajban pár percig. A megmosott rizst a zöldség levében főzzük puhára, majd a végén keverjük hozzá a fokhagymás paradicsomot és a főtt zöldségeket. Adjuk hozzá még az apróra vágott petrezselymet is. Tálaljuk a zöldséges rizst sült haldarabokkal. A tálat díszítsük petrezselyemmel és citromkarikákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre