Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Rigó Jancsi torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Rigó Jancsi torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 207
  • Elküldve: 28

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg kakaó
  • 5 dkg mogyoró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 7,5 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaó
  • A tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A tésztához feltörjük az előzetesen szobahőmérsékleten tartott tojásokat, külön tálakba gyűtjük a fehérjéket és a sárgákat. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel verjük legalább 15 percen keresztül.,Akkor jó, ha a massza majdnem fehérré válik, és a habverőt megemelve szalagként csorog vissza. Hozzáadjuk az átszitált lisztet a kakaóval és a vaníliás cukorral együtt, közben a habverővel folyamatosan eldolgozzuk. A fehérjékhez hozzáadunk egy csipet sót, és a jól átmosott és megszárított habverővel keményre felverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük az alaptésztához, alulról felfelé kavargatva. Beleforgatjuk a darált mogyorót. Kivajazzuk és belisztezzük a tortaformát, középre beleöntjük a tésztát. Mivel folyékony, magától egyenletesen szét fog terülni. A tortaformát a munkaasztalhoz ütögetjük, hogy a tészta jól elrendeződjön benne, aztán beletesszük a már előmelegített sütőbe, kb. 30 percre. Meggyőződünk róla, hogy a tészta megsült-e: a közepébe nyársat szúrunk, majd kihúzzuk, és ha száraz, akkor elkészült a tészta. Kivesszük a tésztát a sütőből, kikapcsoljuk a pántot, kicsúsztatjuk a tésztát egy sütményrácsra, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a jéghideg tejszínt lehűtött tálba öntjük, alaposan felverjük a jól megtisztított elektromos habverővel, hozzáadjuk a már előzetesen összekevert és átszitált kakaót és porcukrot. Lefedjük frissentartó fóliával, majd betesszük a hűtőbe, amíg megszilárdul. Éles késsel vízszintesen félbevágjuk a kihűlt tésztát, beleöntjük a krémet, majd spatulával egyenletesen szétkenjük.

A bevonómázhoz az étcsokoládét darabokra törjük, és egy fazékba tesszük, szintén darabokban hozzáadjuk a vajat. Az egészet gőz főlött, folytonosan kevergetve megolvasztjuk. Amikor a csokoládé felolvadt, levesszük a fazekat a gőzről, és alaposan felverjük kézi habverővel, majd hagyjuk kihűlni.

A tortát sütményrácsra helyezzük, és bevonjuk a csokoládémázzal. Elsimítjuk az első réteget, és hagyjuk megdermedni, majd rákenjük a következő réteg csokoládémázt. Addig folytatjuk, amíg szilárd és vastag csokoládéréteget kapunk. A tortát hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni. Tálaláskor a vágókést forró vízbe mártjuk, és a süteményt nagy kockákra vágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Feketéné Dia küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 4. jasika
    2011. október 14. (péntek) 16:33
    Na ez a Rigó Jancsi se jött össze.
Receptválogatás
Őszi tésztás kedvencek
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Méteres kalács VIII. Méteres kalács VIII.
Rántott patisszon édes chiliszósszal Rántott patisszon édes chiliszósszal
Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves
Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával
Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel Arab tejpuding fűszeres kékszőlővel
Bécsi túrótorta szilvával Bécsi túrótorta szilvával
Pilótakeksz házilag Pilótakeksz házilag
Békebeli puncs-szelet Békebeli puncs-szelet
Klasszikus kakaós csiga Klasszikus kakaós csiga
Csirkemájas táska Csirkemájas táska
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 5 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

Napi tipp
A lenmag rendkívül egészséges, magas ásványi anyag és rosttartalommal bír. Leggyakrabban a reggeli müzliben vagy joghurtban végzi, pedig a főzés során is felhasználható. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept