Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ratatouille

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg padlizsán
  • 20 dkg paradicsom
  • 20 dkg színes paprika
  • 20 dkg cukkini
  • 10 dkg gomba
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanál finomra vágott bazsalikom
  • 1 dl paradicsom-ivólé

Elkészítés

    Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A padlizsánt felaprítjuk 1x1 cm-es kockákra, megsózzuk, és letakarva 15 percig állni hagyjuk. A paradicsomok tetejét kicsit bevágjuk, lobogó forró vízbe tesszük 8-10 másodpercre, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magját, és a húsát 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A paprikákat, a cukkinit, a gombát, a hagymát szintén megtisztítjuk, felkockázzuk (külön-külön).

    Elkészítés: Az olajat felét serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a padlizsánt, megpirítjuk, majd kiszedjük. A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat, amikor forró, rátesszük a hagymát. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat, a cukkinit, a gombát, és 3-4 percig összepirítjuk. Rátesszük a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot, sót, borsot adunk hozzá, beleöntjük a sült padlizsánt, a paradicsomlevet, és letakarva 10 percig pároljuk. A paradicsomot is rászórjuk, 2-3 percig összeforraljuk, ha kell, ízesítjük még, és tálaljuk. A zöldségeknek nem kell teljesen puhának lenniük, maradjon tartásuk, jól haraphatóak legyenek.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 168 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Irisz13
Megcsináltam, és isteni finom lett :) Igaz, nem volt már lelkierőm padlizsánt tenni bele, de anélkül is tökéletes lett. Kicsit növelnék a mennyiségeken talán, mert éppen elég volt hármunknak, de ezt leszámítva nagyon lájk :)))

Hasonló Receptek

Magazin