Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott túros tészta édesen

Hozzávalók

  • 25 dkg fodros kocka
  • 2 csipet só
  • 2 db tojás
  • 3 ek cukor (2 ek nyírfacukot, 1 ek kristálycukor)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg tehén túró
  • 12 dkg mazsola
  • 1 tk zsemlemorzsa
  • porcukor

Elkészítés

    1. A fodros tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsöpögtetjük. A tojásokat a cukrokkal, a tejföl lel, a reszelt citromhéjjal, a vaj 2/3-ával és a túró val kikeverjük. A mazsolát megmossuk, majd a tésztához adjuk azt is, és alaposan összekeverjük.
    2. Egy kerámia- vagy jénai tálat kikenünk a maradék vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, és beletesszük a túró s masszát. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük az egészet, addig, amíg a teteje egy kicsit megpirul. Kissé hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, felszeletelve tálaljuk. 

    BIRSALMÁS-TÚRÓS TÉSZTAFELFÚJT>>> 

    CSIRKEPAPRIKÁS TÚRÓS TÉSZTÁN SÜTVE>>> 

    KLASSZIKUS CUKROS TÚRÓS TÉSZTA>>> 

Megjegyzés

Desszertként vagy önálló fogásként is tálalhatjuk.
Tipp: cukorbetegek nyírfacukrot vagy édesítőszert használjanak, illetve a mazsola adagját csökkentsék. Almakockákat is lehet belevágni.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin