A tésztát sós, forró lobogó vízben kifőzzük, vízzel leöblítjük, pici olajat öntünk rá és összekeverjük.
A vöröshagymát apróra daraboljuk, felmelegített olajon megdinszteljük, piros paprikával meghintjük, a darált húst, a vékonyra szeletelt sonkát és gombát rátesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük, majd fedő alatt készre sütjük.
Egy tepsit vajjal kikenjük, egy sor tésztát teszünk az aljára, rárakjuk a húst, majd tejföllel meglocsoljuk, elsimítjuk, majd a tésztával addig folytatjuk, míg el nem fogy a hozzávaló.
Az utolsó sort tejföllel lekenjük, bőven megszórjuk reszelt sajttal, folyékony margarinnal meglocsoljuk, és 200 fokra melegített sütőben, kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Készíthetjük csak zöldségekkel is. Jó étvágyat hozzá!