Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rakott karalábé

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg rizs
  • 4 karalábé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (1 kávéskanál fokhagymapor)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg darált sovány marhahús
  • 1/2 mokkáskanál majoránna
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tejföl (12%)
  • 2,5 dl sovány tej

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük. A karalábét megtisztítjuk, megmossuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben, amit a vajjal és a cukorral ízesítünk, félpuhára pároljuk, leszűrjük lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát. A darált húst összekeverjük sóval, borssal, a majoránnával, a hagymára öntjük, és kevergetve megpirítjuk. Levesszük a tűzről, és összekeverjük a rizzsel. Tűzálló tálat kivajazunk, beterítjük karalábékockával, befedjük rizses töltelékkel, majd ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Úgy osszuk be, hogy a tetejére karalábé kerüljön. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Felverjük a tojásokat, belekeverjük a tejfölt, majd a tejet, gyengén megsózzuk, és leöntjük vele a rakott karalábét. A sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük, kicsit pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk.

    Munka: kb. 35 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 386 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pnildiko
a petrezselyemmel mi lesz? :)

Hasonló Receptek

Magazin