Rakott karaj gazdagon

default user icon
3 4/5
Rakott karaj gazdagon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 paradicsom
  • bors
  • mustár
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • 50 dkg gomba
  • olaj
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A felszeletelt gombát pici olajon megdinsztelem, hogy a felesleges folyadékot kiadja magából. A karajszeleteket kiklopfolom, és mindegyik oldalát besózom, borsozom. Egy nagyobb, magas falú tepsit kikenek olajjal, és a felkarikázott lilahagymákkal megágyazok a húsoknak. Ráterítem a húsokat a hagymakarikákra, és a tetejüket megszórom pirospaprikával, megkenem mustárral. Ekkor bekapcsolom a sütőmet 200 fokra. Rárakom egyenletesen a dinsztelt gombát, amit megsózok és kakukkfűvel beszórok. Ezután karikára vágott paradicsom következik, amivel teljesen beborítom az egészet, és ezt is megsózom. Pici vizet öntök alá, de lehet valamilyen száraz fehérbort is, és lefedve, úgy 1 órát párolom a sütőben. Ezután meg lehet nézni, de nekem még ilyenkor nem elég puha a hús, így hát még 20 percre visszarakom. Ha már minden puha, akkor kiveszem, leveszem róla a fedőt, és beterítem reszelt sajttal. Ezután visszarakom, addig sütöm még, amíg a sajt elkezd pirulni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Burka Lászlóné 5 évvel ezelőtt
Vendégseregnek csináltam, ez fogyott el legelőször... Szuper recept. Része lett a vendégváró receptjeimnek. Köszi!!!
virsingerhajnalka 6 évvel ezelőtt
Köszi a receptet,nagyon jól sikerült,a család kedvence lett!!!
mikulindiana 8 évvel ezelőtt
köszi a receptet, nagyon ízlet!!:)))))

Hasonló Receptek

Magazin