Rácz-Gyuricza Dóra süteményeit nemcsak azért szeretjük, mert nagyon gusztusosak és nagyon egyszerűen elkészíthetők, hanem azért is, mert a legtöbbjük szuper egészséges és kifejezetten alakbarát édesség! Volt már többek között epres fagyimuffin, citromos-mákos és epres-mogyorós süti is, ezúttal egy olyan túrós-áfonyás sütit dobott össze Dóri, amit egy jó adag sós karamellás krémmel is megbolondított! És mindezt cukor- és gluténmentesen. Nem hiszitek? Mutatjuk!
Hozzávalók a Sós karamellás, áfonyás, túrós sütihez cukor- és gluténmentesen
- 25 dkg túró
- 3 db tojás
- 3 dl natúr joghurt
- 4 ek zabkorpa
- 3 ek zabpehelyliszt
- édesítő ízlés szerint
- pár csepp vaníliaaroma
- csipet só
A tetejére:
- 10 dkg áfonya
- 4 ek sós karamellás öntet (ebből is létezik cukormentes változat)
Elkészítése:
A hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük, majd egy 20 × 20 centis, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Megszórjuk az áfonyával, rácsorgatjuk a cukormentes sós karamellkrémet, majd 170 fokon 35 perc alatt készre sütjük!
Dóri tippje: sós karamellkrém nélkül is elkészíthető, akkor 200 g áfonyát tegyetek a tetejére, és reszeljétek a túróhoz egy citrom héját.
„Lehűtve fogyasszuk – persze, ha ki bírjuk várni! Jó étvágyat!" – zárja posztját Dóra.