Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pulykamell bundában

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kicsontozott pulykamellfilé
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál babérlevél őrlemény
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál Worchester-szósz
  • 2 tojás
  • 10 dkg durvára vágott, nem sós mogyoró
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

    Előkészítés: A húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A borban elkeverjük a kakukkfüvet, a majoránnát, a babérlevelet, a rozmaringot, a petrezselymet, a Worchester-szószt, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ráöntjük a pulykamellre, majd a húst feltekerjük, cérnával összekötjük, és a páclében hagyjuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
    Elkészítés: A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A húsról óvatosan levesszük a cérnát, úgy hogy ne essen szét (ha szükséges fogpiszkálókkal rögzíthetjük, mert azokat könnyű kivenni). A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a mogyorót, alaposan összekeverjük, és a pulykamellet vékonyan bevonjuk ezzel a keverékkel. A húst tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, fóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 C-fokon 45 percig sütjük. Levesszük a fóliát és a húst visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje megpirul. Kihúzzuk a fogpiszkálókat, a pulykamellet felszeleteljük és tálalhatjuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin