Puha tökmagos pogácsa

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 90 dkg finomliszt
  • 20 dkg natúr tökmagbél
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál kacsazsír (vagy más zsiradék)
  • 4 db közepes főtt burgonya áttörve
  • 5 dkg reszelt sajt a tésztába + 2-3 dkg a tetejére
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 2 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 3 szem kockacukor
  • 1 tojás + 1 tojás a tetejére
  • kevés olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. Hűlni hagyjuk.

    A natúr tökmagbelet kevés olajon megpirítjuk, megsózzuk és hűlni hagyjuk.

    Ha van kenyérsütőgépünk, ezek után azt használjuk, ha nincs, akkor kézzel gyúrjuk a tésztát. Kenyérsütőben az összes hozzávalót beletesszük, és 1,5 órás keverő + kelesztő programra állítjuk. Ha kézzel gyúrjuk, akkor addig lisztezzük, amíg egy puha, hólyagos, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva 40 percig kelesztjük, átgyúrjuk.

    A kész tésztát lisztezett asztalra borítjuk, és kézzel vagy nyújtófával kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól min. 1 cm-es távolságra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A pogácsák tetejét egész tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. A meleg sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek