Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pisztáciás-szilvakrémes rolád

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 5 dkg őrölt pisztácia
  • 6 dkg liszt + a szóráshoz
  • 1 ek vaj
  • A töltelékhez:
  • 6 db zselatinlap
  • 30 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg joghurt
  • 20 dkg tejszín

Elkészítés

    1. A tojások sárgáját kikeverjük 2 dkg cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. Összeforgatjuk, ha már márványos, hozzászitáljuk a pudingporral és a pisztáciával elkevert lisztet. Hozzácsurgatjuk a felolvasztott vajat, majd egy sütőpapírral bélelt, 30 x 40 cm-es tepsibe simítjuk a tésztamasszát. 180 fokos sütőben 10–12 percig sütjük. Lisztezett felületre borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
    2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a kimagozott szilvát puhára főzzük a cukorral. Feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a joghurtot és a tejszínt. 
    3. A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, bevonjuk a krémmel, és a hosszabbik oldaltól indulva roláddá tekerjük fel. A hűtőbe tesszük 1 éjszakára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin