Elkészítés: Olvaszd meg a vajat, és add hozzá a barna cukrot. Jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a felvert tojásokat, és gondosan dolgozd össze. Tedd bele a sütőport, a sót, a vaníliaaromát és a diót. Alaposan keverd össze. Adagold hozzá a lisztet, és addig keverd, amíg teljesen szétoszlik a masszában. Formálj a tésztából diónyi golyókat. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6–7 cm távolságra. Spatulával lapítsd a golyókat koronggá. (Előtte olajozd meg, hogy ne ragadjon a tésztához.)
Süsd 190 fokon 10–12 percig. 1 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd rakd át tortarácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre