Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Peche Melba

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg málna
  • 2 db érett őszibarack
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1­2 tk citromlé
  • 4 gombóc vaníliafagylalt
  • A díszítéshez:
  • szeletelt mandula

Elkészítés

    1.

    A 30 dkg málnát megmossuk, lecsepegtetjük. A megmosott őszibarackokat forró vízzel leöntjük, és kb. 1 percig állni hagyjuk. Ezután szűrőben hideg víz alá tartjuk, majd lehúzzuk a héjukat. A gyümölcsöket kimagozzuk.

    2.

    A gurulós málnát átválogatjuk, leöblítjük, és konyhai papírtörlőn leszárogatjuk. A 30 dkg málnát magas falú keverőpohárba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük.

    3.

    Kis desszertestálakban elosztjuk a málnapürét. Belehelyezünk 1-­1 fél őszibarackot, és az üregükbe teszünk 1­-1 gombóc fagylaltot. Végül adagonként elrendezzük körülöttük a gurulós málnát, és a desszertet megszórjuk szelelt mandulával. 

Megjegyzés

Magvaváló őszibarackot használj! Szezonon kívül fagyasztott málnával is elkészítheted. Előzőleg szoba­hőmérsékleten hagyd kiolvadni a gyümölcsöt! Ha nem félsz a kalóriáktól, a barack alá is tehetsz egy kevés fagylaltot. A desszertet mandula helyett mentalevéllel díszítheted!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin