1. Kevés zsíron pirítsuk üvegesre a szalonnát. Én bolti, csomagolt, felkockázott szalonnát használtam, de az igazán finom ízért érdemes piacról beszerezni. Adjuk hozzá a tarhonyát, majd keverjünk rajta párszor, hogy egy kis színt kapjon. Tegyük a lábasba az aprított hagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. Vegyük le a lábast a tűzről, így a pirospaprika, amit ebben a lépésben kell hozzáadni, nem lesz keserű. Tegyük az alaphoz a felkockázott burgonyát, jól keverjük el, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplikat.
3. Tegyük vissza a tűzre és fedjük le, hagyjuk párolódni. Mikor a krumpli már kezd megpuhulni, de még nem teljesen kész, akkor adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pár perc múlva a virslit is.
4. Vigyázzunk, mert ha elpárolog a víz, akkor könnyen, észrevétlenül leéghet az alja. Amikor már a krumplik kezdenek megpuhulni, akkor érdemes többször is megkeverni, hogy ezt elkerüljük. Szükség szerint adjunk még hozzá egy kevés vizet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre