Párolt vörös káposzta

default user icon
1 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg vöröskáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál ecet vagy citromlé
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény

Elkészítés

    Előkészítés: A káposzta külső leveleit ledobjuk, majd a többit meggyaluljuk, vagy vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, állni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
    Elkészítés: Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. A káposztát kicsavarjuk, és a hagymához tesszük. Meglocsoljuk az ecettel (citromlével), és fedő alatt puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a köményt, és ha szükséges, kevés vizet. Végül a cukorral ízesítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szirmai Eszter 4 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! (Én hús mellé csináltam köretnek. Kömény nem volt itthon, ecet helyett pedig fehérbort raktam, de így is jó lett.)

Hasonló Receptek