Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos Tarte Tatin

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 7,5 dkg félkemény vaj
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál hideg víz
  • ha szükséges, kevés tejföl
  • 1 nagy csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20-25 szem koktélparadicsom
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tojás (enyhén felverve)

Elkészítés

    Elkészítés: Először készítsük el a tésztát: keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sót és a vaj at, amíg morzsalékos tésztát nem kapunk. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük addig, míg kemény, egynemű tésztát kapunk. Ha nagyon morzsás, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet/tejfölt. A tésztát csomagoljuk fóliába, és helyezzük hűtőbe 1 órára, sőt jót tesz neki 1 nap állás is.

    A cukrot karamellizáljuk, ehhez adjuk a vaj at, a balzsamecetet, a sót és a zúzott fokhagymát.

    A paradicsomokat vágjuk félbe, rakosgassunk szépen elrendezve, szorosan egymás mellé egy sütőformába, és öntsük rá a balzsamecetes karamellt.

    A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.

    A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk akkorára, mint a sütőforma, takarjuk le a tésztával a paradicsomokat, és kb. 15-20 percig süssük, vagy amíg aranybarna nem lesz a tészta teteje.

    A paradicsomos pitét fordítsuk ki a tálból egy tányérra, és friss, felaprított bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Megjegyzés

A Chefparade Főzőiskola receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin