Elkészítés: A vöröshagymákat finomra vágjuk, és forró olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint az aprított fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel. Ahhoz, hogy jó szaftja legyen, egymás után többször lepirítjuk a pörköltalapot, minden alkalommal csak kevés vízzel öntjük fel.
Ezután belehelyezzük a csirkecombokat, valamint a csirkemelleket. Ízlés szerint sózzuk, és a húst addig pároljuk, amíg megpuhul. A csirkedarabokat ekkor kiemeljük a pörköltalapból, majd az alapot átszűrjük, és a tűzre visszatéve kevés tejföllel dúsítjuk.
A csuszatésztát kicsit megtördelve forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágva serpenyőben zsírjára pirítjuk. Ebben forgatjuk meg a kifőtt tésztát, majd rámorzsoljuk a túrót. Sózzuk, borsozzuk, és amikor a túró kicsit olvadni kezd, belekeverünk 3 deci tejfölt.
A paprikás csirkét a túrós csuszával és egy kevés tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre