Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Palócleves VIII.

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg ürühús
  • 30 dkg friss, fagyasztott vagy konzerv vajbab
  • 25 dkg burgonya
  • 2,5 dl tejföl
  • liszt
  • zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • fűszerpaprika
  • kevés köménymag
  • őrölt bors
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

    1. Kevés zsírban megdinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd megszórjuk fűszerpaprikával. Beletesszük a felkockázott ürühúst, és fűszerezzük a fokhagyma, a babérlevél, a köménymag, illetve ízlés szerinti só, őrölt bors hozzáadásával. Rövid lében, fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
    2. Hozzáadjuk a zöldbabot és a megtisztított, felkockázott burgonyát, majd a főzés végén rántással és tejföllel sűrítjük. Még finomabb ízhatást érünk el, ha a levesbe belefőzünk egy csokor kaprot is.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes