Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsinta mascarponés krémmel és bogyós gyümölcsökkel

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 db édes palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 14 dkg barnacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 kanál citromlé
  • 1-1,5 dl cukrászhab /tejszín/
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30-40 dkg friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs /pl. eper, málna, szeder, ribizli stb./

Elkészítés

Elkészítés: A mascarponét keverjük krémes állagúvá a cukorral, a
vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével. A tejszínt verjük habbá, majd vegyítsük a krémbe. A bogyós gyümölcsök egy részét tegyük félre, a többit villával kissé zúzzuk szét, és keverjük a habos krémbe.

Jól hűtsük le, tálaláskor töltsük meg a palacsintákat a krémmel, majd szórjuk meg a félretett gyümölcsökkel.

Megjegyzés

Barna palacsintákat is készíthetünk: a lisztes keverékhez adjunk kakaót, melynek a mennyisége a kakaó minőségétől függ. Én kétféle színben készítettem. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss