5-6 kocka olvasztott étcsoki a szemekhez és a kalapokhoz
Elkészítés
A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk. Az egész tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, a lekvárt és a csokis vajat is. Tejjel lazítjuk, és simára keverjük.
Muffinpapírral bélelt vagy szilikonos muffinformákba merjük a masszát, úgy, hogy a forma 3/4-éig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és 170 fokon kb.- 30 percig sütjük.
A díszítéshez a tejfölt elkeverjük a porcukorral és a mascarponéval, majd annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy enyhén folyós maradjon. A krémet a kihűlt muffinokra kenjük.
A kalapokhoz és a szemekhez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd egy zacskóba (a csücskét levágva) vagy habzsákba töltjük, és egy kiterített alufóliára pöttyöket, illetve kalapokat rajzolunk belőle. Miután megdermedt, óvatosan leemeljük az alufóliáról, és a muffinokra tesszük. Végül az orrát ismegformázzuk a marcipánból.