Keress receptre vagy hozzávalóra

Nutellával, szilvalekvárral töltött kiflik

Nutellával, szilvalekvárral töltött kiflik
Nutellával, szilvalekvárral töltött kiflik

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 3 dl tej (szükség szerint)
  • 3 dkg élesztő
  • cukor
  • 1 kg finomliszt
  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 4 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg nutella
  • 10 dkg szilvalekvár
  • 2 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot, majd felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felfuttatott élesztőt és a tojást, majd jól összedolgozzuk. (Ha keményebbnek találjuk a tésztát kis tejet még lehet hozzá tenni.) Hűvös helyen legalább fél órát pihentetjük.
    2. A tésztát négy darabra osztjuk. A gombócokat lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Nem kell túl vastagnak lennie, mert még úgy is kel.
    3. Háromszögekre osztjuk, és mindegyikbe egy adag lekvárt vagy nutellát teszünk, majd feltekerjük. Ha feltekertük, kicsit meghajlítjuk és lekenjük tojássárgájával, majd kb.10 perc múlva tojásfehérjével, és még 10 perc után megint tojásfehérjével. Így nagyon szép fénye lesz.180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    MOGYORÓKRÉMMEL TÖLTÖTT KIFLI >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin