Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nutellás-mascarpones palacsintatorta tejszínhabbal

Hozzávalók

  • A palacsintához - hagyományos palacsintasütővel:
  • 4 dl liszt
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás (közepes)
  • 1-2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 ek mogyorókrém
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfix
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 tk olaj

Elkészítés

    1. A palacsintához az egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára (sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni). Fél óra pihentetés után, olajozott serpenyőben palacsintákat sütünk a tésztából.
    2. A krémhez a mascarponét alaposan összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt, a habfixszel kemény habbá verjük.
    3. Helyezzünk tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint megkenjük a mascarponés mogyorókrémmel. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, majd megkenjük a felvert tejszínhabbal. Az utolsó palacsintáig ismételjük a rétegezést.
    4. A csokoládét gőzfürdő fölött vagy mikróban megolvasztjuk, kevergetve kihűtjük, és a torta tetejére csorgatjuk.
    5. Az elkészült palacsintatortát egy fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben szeletelhető. Maradék tejszínhabbal kínáljuk.

      Nézd meg az elkészítést videón >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek