Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Narancslikőrös palcsinta (Crêpe Suzette)

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 5 ek szódavíz
  • 1 db kezeletlen narancs
  • olaj a sütéshez
  • 2 ek vaj
  • 1 dl narancslé
  • 5 ek narancslikőr
  • 5 ek brandy a flambírozáshoz

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük 1 ek cukorral, a sóval, az egész tojásokkal és a sárgájával. Adagonként beledolgozzuk a tejet és a szódavizet, majd 15 percig pihentetjük. Közben a megmosott narancsot megtöröljük, a héját vékony csíkokban lehúzzuk, a húsát pedig felszeleteljük.
    2. Egy palacsintasütőt vagy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, felhevítjük, és rámerünk egy kevés tésztamasszát. A serpenyőt mozgatva hagyjuk, hogy szétterüljön, majd mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. A maradék tésztából ugyanígy további 11 db palacsintát sütünk.
    3. Egy tiszta serpenyőben világosra karamellizáljuk a megmaradt 3 ek cukrot. Hozzáadjuk a vajat, összemelegítjük, és kevergetve felengedjük a narancslével. Belehelyezzük a narancsszeleteket, mindkét oldalon kb. 1 percig pároljuk őket, majd kivesszük.
    4. A narancshéjat és a likőrt a karamellás folyadékba keverjük. Egyenként áthúzzuk rajta a palacsintákat, majd négyrét hajtva egy tálra helyezzük őket, hogy fedjék egymást. Meglocsoljuk őket a kissé megmelegített brandyvel, majd meggyújtjuk. A narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Francia Grand Marnier vagy Cointreau likőrrel az igazi.A narancs héját julienne-vágóval tudod a leggyorsabban és egyenletesen vékony csíkokban lehúzni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin