Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon puha mézeskalács

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a zsírt, a vajat és a tejfölt egy tálban összekavarjuk. A szódabikarbónát a mézzel felforraljuk, majd a masszához öntjük, és belerakjuk a lisztet, összedolgozzuk. Pár órára hűtőbe tesszük, akkor könnyebb vele dolgozni.
  2. Egy kevés liszetet szórunk a nyújtódeszkára, majd félujjnyira nyújtjuk, kiszaggatjuk. Amit  a fenyőfára szeretnénk tenni, abba hurkapálcikával szúrunk egy lyukat, hogy később át tudjuk rajta fűzni a cérnát.
  3. Előmelegített sütőben, kb. 160-180 fokon pár perc alatt világosra sütjük, hogy ne barnuljon meg nagyon, mert akkor nem marad puha.

Megjegyzés

A díszítéshez 1 tojásfehérjét elkeverünk annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad!

Ha készen van akkor egy nagy tál aljába beleteszek egy meghámozott almát, köré ültetem a mézeskalácsokat, és letakarom az egészet egy koyharuhával. Nagyon sokáig puha marad, amit viszont a fenyőfára szeretnénk tenni, azt nem takarom le, mert ha túlpuhul, átszakítja a cérnát a tészta és leesik a fáról.
- LullaB

Ezek is érdekelhetnek

Friss