Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, és hat egyenlő részre osztom. Egyenként kinyújtom, majd szép halványbarnára sütöm. A lisztet a tejjel sűrű pépé főzőm. Amikor kihűlt, a vajjal és a tojások sárgájával habosra keverem. A lapokat hűlés után megkenem a krémmel, majd 5-6 napra lefóliázva hűvös helyre teszem, hogy a mézes lap megpuhuljon és az ízek összeérjenek. A pihenő idő letelte után, gőz felett a két tojás fehérjét a cukorral és a citrom levével sűrű habbá verem. Amint készen van a máz, azonnal a mézes-krémes tetejére simítom, és száradásig pihentetem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre