Mindenre jó leveles tészta

default user icon
20 4.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • egy csipet só
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük.

    Készíthetünk belőle krémest, szerelmes levelet, gesztenyés, diós, mákos kiflit, sonkás batyut, sajtos táskát, aprósüteményt - reszelt sajttal, tehát bármit, mint a leveles tésztából. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

    Ha édes tésztát készítünk belőle, a tetejét - miután kisült - hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg.

Megjegyzés

Ha kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gyimesi Móni 6 évvel ezelőtt
A receptet csak ajánlani tudom mindenkinek, isteni lett a belőle készült Békaszáj süti! :) Köszönöm!
Thcska 6 évvel ezelőtt
20% vagy 10% ecet kel hozzá ? sos kérném a választ nagyon köszönöm !!!
morcjolán 6 évvel ezelőtt
Nem szobahőmérsékleten, hanem hűtőben. Le is lehet a maradékot fagyasztani.
Szabó Zsuzsa 6 évvel ezelőtt
Tényleg jó lenne tudni, hogy szobahőmérsékleten kell e pihentetni, mert nagyon szeretném kipróbálni!
anita g. 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Amikor a tesztat osszeallitjatok le kenitek vajjal, hogy ne szaradjon ki a teteje a 12 ora pihentetes alatt? A pihentetes szobahomersekleten tortenjen?
Ruzsinszki Tímea 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nekem ugyan vmi miatt nem lett leveles a tészta (fogalmam sincs miért, mindent a recept szerint készítettem), de a sós apróságok így is elfogytak... Rögtön dupla adagot csináltam, egyik felébe szórtam egy kis oregánót is és mondhatom megérte! Geszty, köszi a receptet!
Puskás Petra 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, már többször megcsináltam. Mindenkinek ajánlani tudom.
Seletye Noémi 8 évvel ezelőtt
Nagyon jó a recept, már 2x csináltam meg, egyszer dióval és eperlekvárral töltve, ma pedig krémeshez lapnak. Amúgy ma sikerült egy kis könnyítést véletlenül belecsempésznem, és ezt le is írnám: a margarint véletlenül nem szoba hőmérsékletűre melegítettem, hanem félig megolvasztottam, de úgy gondoltam kipróbálom, hogy így is működik e, és működött. Így sokkal könnyebb volt összedolgoznom a hozzávalókat. Ma nem Ráma margarint használtam, hanem Aldis Osana nevű margarint ( jóval olcsóbb) , és mégis tökéletes lett az eredmény.
Vincze Ildikó 8 évvel ezelőtt
Szerintem nem kell hajtogatni, épp ez a lényeg.
peter maria 8 évvel ezelőtt
amikor kinyujtjuk nem kell oszehajtogatrni?hogy leveles legyen?

Hasonló Receptek