Mézespuszedli Nagymama módra

default user icon
15 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg méz
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás és 2 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • reszelt narancshéj vagy citromhéj

Elkészítés

    Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a margarint, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
    A tetejét diszitem tettszés szerint.

Megjegyzés

Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Marianna 4 évvel ezelőtt
Kipróbáltam,és fantasztikusan jól sikerült! Köszönöm a receptet,nagyon jó! Kellemes készülődést a Karácsonyra!
réka 4 évvel ezelőtt
Amúgy tényleg finom és könnyen elkészíthető! Ez kimaradt az alábbi üziből.
réka 4 évvel ezelőtt
Kezdőknek (mint én) írnám, hogy olajozzák ki a tepsit mielőtt elhelyezik benne sütit és jó nagy távolságokra egymástól helyezzék be a puszedlikét. Én első tepsimbe mind összenőttek és az alja kicsit odaragadt.
Bauerné Pál Zsuzsa 4 évvel ezelőtt
Éppen most sültek ki a puszedlik,még forró,de biztosan finom.Az illata nagyon jó.
vas viola 5 évvel ezelőtt
Kedves Kerekgomb! :D Nem lesz túl édes, és egy evőkanál méz laposan az 2 deka körül van. De még jobb, ha öntöd a fél kilós üvegből. finom lett, de nem isteni.
vas viola 5 évvel ezelőtt
Segítenétek, lécci? Nem túl édes ennyi rengeteg mézzel és még cukorral is? A mézet mérhetem úgy, hogy egy evőkanál nem púposan az 2 deka?
Nyárasdy Rita 6 évvel ezelőtt
Három napja megcsináltam és azt hittem megint nem sikerült puhát készítenem, mert miután kihűlt megkeményedett. Reggelre viszont puha lett és díszítettem is. Két napja szárad rajta a díszítés és mindíg kóstolgatom, hogy puha maradt-e. Még a szobahőmérsékleten is puha maradt! Ajánlom mindenkinek!
Andocsi Alexandra 7 évvel ezelőtt
Sziasztok, minden évben csinálok mézeskalácsot amit Karácsony előtt 3-4 nappal szoktam elkészíteni, hogy addigra megpuhuljon, persze ez a családnak nem számít semmit, ők keményen is megeszik :D Szóval idén ezt a receptet csinálom, hatalmas siker lesz, mert nem kell várniuk. Köszönöm a receptet.
dr.Tolnai Valéria 7 évvel ezelőtt
Most lett kész, nagyon jó! Tényleg puha, gyorsan megvan, nem kell annyit szenvednem, mint a régi receptemmel, ami nagyon ragadt! Én teljes kiőrlésű rozsliszttel készítettem, így is puha, talán nem annyira édes. /Az A vércsoportosoknak sokkal jobb a rozs, mint a búza./Nagyon örülök a receptnek, köszi!
Piroska 8 évvel ezelőtt
Tegnap megsütöttem. Diónyi golyókat formáltam a tésztából, 180 fokon 15 percig sütöttem, még egy kicsit hagytam a sütőben amikor lezártam. Gyönyörűen feljött, amikor kihűlt lekentem cukros tojásfehérjével. Ma reggel néztem, isteni puhák. Fél adagból 24 db lett. Köszönöm a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin