Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes tejfölös szelet

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 18 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 45 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj (őrölt)
  • 1 csipet só
  • A KRÉMHEZ:
  • 3 csomag pudingpor (vaníliás)
  • 1 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A tésztához a vajat, a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaóport gőz fölött összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipet sót. Összegyúrjuk és 30 percig hideg helyen pihentetjük.
    2. Három cipóra osztjuk, kinyújtjuk és egyenként vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 180 Celsius-fokon 10 percig sütjük.
    3. A vaníliás pudingporból, a lisztből és a tejből sűrű krémet főzünk. A tejföl t még forrón hozzákeverjük. A vajat a porcukor ral habosra dolgozzuk és hozzáadjuk a krémhez. A lapokat megkenjük a krémmel, egy éjszakán át pihentetjük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukor ral.

    AKÁCMÉZES STÍRIAI METÉLT>>> 

    MESEBELI MÉZESKOCKA>>> 

    MÉZES-KRÉMES DIÓSAN>>> 

Megjegyzés

Szűcsné Schmidt Anna receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin