Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes szűzérmék túrós mártogatóssal

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 nagy burgonya
  • 60 dkg sertésszűzérme
  • A páchoz:
  • 6 evőkanál virágméz
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • A mártogatóshoz:
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál tejszín
  • 3 evőkanál virágméz
  • 2 evőkanál vágott snidling

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk, és egyenként alufóliába csomagoljuk. A grillrácsra fektetjük, és kb. 50 percig sütjük. Többször megforgatjuk.

Elkészítés: A páchoz összekeverjük a mézet a mustárral, az olajjal, a fűszerkeverékkel és egy csipet sóval. A húst felszeleteljük, megmossuk, és megkenjük a páccal. A hűtőben kb. 30 percig érleljük. A húst a burgonyák mellé a rácsra fektetjük, és mindkét oldalát 5-8 percig sütjük. A mártogatóshoz a túrót simára keverjük a tejszínnel, a mézzel, a snidlinggel, és sóval, borssal ízesítjük. A húshoz és a burgonyához fogyasztjuk. Salátát is kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 578 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss