Mézes-krémes

default user icon
5 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 1 egész tojás
  • 7 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 2 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt
  • Krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 17 dkg cukor
  • 3 púpos kanál liszt
  • 3 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a liszt kivételével a hozzávalókat gőz felett 10 percig intenzíven keverve főzzöd. Leemelve a gőzről hozzákevered a lisztet és összegyúrod. Három egyforma részre osztod, és pihenni hagyod egy fél órára.
    Kb. fél centi vastagra nyújtod a tésztákat, majd egyenként, megvajazott-lisztezett tepsi hátára (!) fekteted, megböködöd villával és megsütöd. 200 fokos, előmelegített sütőben maximum 10 percet szabad sültni, nagyon oda kell figyelni, mert gyorsan odaég. A második, harmadik tésztánál érdemes visszavenni 180-150 fokra, mert akkor már a tepsi is forró és a sütő is.

    Amint megsül a tészta, azonnal le kell venned a tepsiről, mert megkeményedik és töredezni kezd.

    A krémhez összekevered a vajat és a cukrot. Félrerakod. A tejet és a lisztet sűrűre főzöd, folyamatosan kevered. Majd levéve a tűzről kihűlésig folyamatosan kevered (eléggé fárasztó, de muszáj). Ha kihűlt, a vajas cukrot kanalanként hozzákevered.

    Ha kész a krém, megtöltöd vele a tésztát, majd állni hagyod, amíg a tészta megszívja magát és megpuhul.

Megjegyzés

Imádom ezt a sütit, de nagyon könnyen el lehet rontani.
A fotókat Zizzi 32 készítette. Neki is köszönjük!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Anett 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Ha cipónként kb 20 mp-re berakjátok a mikoróba a tésztát, könnyű nyújtani, nem törik el. Jó sütögetést!
Lakatosné Harmat Mária 5 évvel ezelőtt
Több éves tapasztalatból írom, melegen kell nyújtani, mert másképpen töredezik. A lapokat világos színüre kell sütni, ha sötét lesz, nem fog másnapra megpuhulni.
Csákány Gabriella 5 évvel ezelőtt
Ha a tésztát hagyjuk kihűlni, akkor törik. Az én receptem szerint azonnal nyújtani kell és sütni.
Forgóné Szilvia 9 évvel ezelőtt
Tényleg el lehet rontani,mert nekem sikerült is.Nem tudtam a tésztát kinyújtani,mert töredezett szét,szinte atomjaira hullva...Gratula annak,akinek sikerült!!!!
Szilvia 11 évvel ezelőtt
Annyival egeszitem ki, hogy en tettem a tetejere csokimazat is. Anelkul is finom, de ezzel meg jobb, es jobban nez ki.

Hasonló Receptek

Magazin