Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-habos lepény

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 egész tojás + 2 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg kimagozott meggy
  • 10 dkg cukor
  • kevés liszt
  • A habhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • kevés citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a vajat a cukorral, 4 egész tojással és a 2 tojássárgával simára kikeverjük. A sütőporral elkevert lisztet lassan beleszórjuk, és jól elkeverjük.

Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk a cukorral és a kevés liszttel összekevert meggyel. 180 fokon 30 percig sütjük.

A habhoz a 2 tojásfehérjét 20 dkg cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá felverjük, és a megsütött lepényre öntjük. Ezután visszatesszük a sütőbe, de már nem sütjük, hanem szárítjuk, nehogy megégjen.

Megjegyzés

Könnyű elkészíteni és nagyon finom.
- geszti47

Ezek is érdekelhetnek