Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Mediterrán zöldségragu csirkenyárssal

Hozzávalók

  • 1 csokor újhagyma
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db padlizsán
  • 15 dkg koktél paradicsom
  • 1 ág rozmaring
  • bazsalikomlevelek
  • 1/2 tk morzsolt kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
  • A csirkenyárshoz:
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • olívaolaj

Elkészítés

    1. A raguhoz egy kevés olívaolajon megpároljuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kétféle kimagozott, felkarikázott paprikát, egy kevés vizet, a megtisztított, felkockázott padlizsánt, továbbá a megmosott, félbevágott koktélparadicsom okat.
    2. Beleforgatjuk a felaprított rozmaringot, néhány finomra vágott bazsalikomlevelet, végül a kakukkfűvel, valamint egy kevés sóval és borssal ízesítjük. Közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg az összes hozzávaló roppanósra puhul.
    3. A megtisztított csirkemellet egy tálba tesszük a durvára vágott fokhagymával, továbbá a felaprított rozmaringgal, majd ízlés szerint megsózzuk, és felöntjük egy kevés olívaolajjal. Lefedjük és 60 percig pácoljuk.
    4. Ezután lecsepegetetjük a húst, nagyobb darabokra vágjuk, és vízbe áztatott fanyársakra tűzzük őket. Végül a nyársakat megpirítjuk egy kevés olívaolajon. Ezeket kínáljuk a zöldségragu mellé. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes