Keress receptre vagy hozzávalóra

Mediterrán tökleves parmezánnal

Hozzávalók

  • 40 dkg étkezési tök
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 12 dkg sárgarépa
  • 1/2 szál szárzeller
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 70-80 g paradicsom
  • bors
  • Cayenne-bors
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 5-10 dkg parmezán sajt (+ a tálaláshoz)
  • kenyércsipsz

Elkészítés

    1. A tököt és a burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, és felszeleteljük.
    2. Egy lábasba öntjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Pár perc után hozzáadjuk a tököt, a krumplit, a répákat, majd tovább pároljuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a paradicsomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
    3. Kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, majd pépesre turmixoljuk, és szerecsendióval és a parmezán sajttal ízesítjük. Forrón tálaljuk a kenyércsipsszel és a sajtdarabokkal. 

Megjegyzés

Könnyű, gyors, tartalmas és ízletes krémszerű leves. Hidegen is kitűnő.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin