Mazsolás fonott kalács

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,7 dl tej (langyos)
  • 2 marék mazsola (vagy aszalt ribizli)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 5 dkg puha vaj
  • olaj a formázáshoz
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit a mazsola kivételével a kenyérsütőgépbe teszem, és keverőprogramra állítva fél óra alatt kidolgoztatom. Először ragacsos lesz a tészta, azután kialakul, ha mégsem, kevés liszttel meg lehet hinteni.

    Kiveszem a tésztát egy tálba, lefedem, és hagyom kelni 1 jó órát.

    Ezután 6 felé vágom, (olajos vagy vajas kézzel) a három nagyobb szálat összefonom, a végeit aláhajtom, és beteszem kiolajozott tálba. Erre kerül a másik 3 szálból font fonás, ezt ráteszem a közepére, és a végeit egy kicsit megnyomkodom. Egész tojással lekenem, és hagyom kelni további fél órát.

    A sütőt előmelegítem 190 C fokra, és szép barnára sütöm a kalácsot. Ha a teteje nagyon sülne (mert elég magasan van), akkor alufóliát teszek rá. Amikor kiveszem, langyos vízzel átkenem a tetejét, hogy megpuhuljon, és rácson hagyom kihűlni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin