Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marlenka torta

100 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • Tésztaalap:
  • 12,5 dkg margarin
  • 3 ek méz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 csapott ek szódabikarbóna + 1 ek ecet (ecet elhagyható)
  • 55 dkg liszt
  • Krém:
  • 4 ek keményítő
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg mascarpone
  • 10-12 dkg dió
  • 1 doboz sűrített tej (400 g)

Elkészítés

  1. Az alaphoz a mézet, a porcukorral és margarinnal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a villával kissé felvert tojást és a szódabikarbónával elegyített ecetet (szerintem az ecet elhagyható). Ha ez a keverék kihűlt hozzáadjuk a 45 dkg liszthez és tésztát gyúrunk belőle, amelyet fél órára a hűtőbe helyezünk pihentetni. A hűtőből kivéve tortaforma alakú lapokat nyújtjuk és 180 °C-on 5 perc alatt sütőpapírra helyezve egyesével megsütjük őket (Ebből az adagból 8 lapnak kell kijönnie). A krémhez a keményítőt megfőzzük a tejben hozzákeverjük a sűrített tejet. A margarint a mascarponeval kikeverjük, hozzákeverjük a pudingos sűrített tejet majd a diót is végül. A krémet legalább egy órára a hűtőbe helyezzük. A lapokat egyesével megkenjük a krémmel majd a torta külsejét is bevonjuk vele. A tetejét diszíthetjük kekszmorzsával. Fogyasztás előtt legalább 1 napig a hűtőpen pihentetjük, hogy kellően összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a mézes lapok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss