1 csapott ek szódabikarbóna + 1 ek ecet (ecet elhagyható)
55 dkg liszt
Krém:
4 ek keményítő
3 dl tej
15 dkg margarin
25 dkg mascarpone
10-12 dkg dió
1 doboz sűrített tej (400 g)
Elkészítés
Az alaphoz a mézet, a porcukorral és margarinnal lassú tűzön felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a villával kissé felvert tojást és a szódabikarbónával elegyített ecetet (szerintem az ecet elhagyható). Ha ez a keverék kihűlt hozzáadjuk a 45 dkg liszthez és tésztát gyúrunk belőle, amelyet fél órára a hűtőbe helyezünk pihentetni. A hűtőből kivéve tortaforma alakú lapokat nyújtjuk és 180 °C-on 5 perc alatt sütőpapírra helyezve egyesével megsütjük őket (Ebből az adagból 8 lapnak kell kijönnie).
A krémhez a keményítőt megfőzzük a tejben hozzákeverjük a sűrített tejet. A margarint a mascarponeval kikeverjük, hozzákeverjük a pudingos sűrített tejet majd a diót is végül. A krémet legalább egy órára a hűtőbe helyezzük.
A lapokat egyesével megkenjük a krémmel majd a torta külsejét is bevonjuk vele. A tetejét diszíthetjük kekszmorzsával. Fogyasztás előtt legalább 1 napig a hűtőpen pihentetjük, hogy kellően összeérjenek az ízek és megpuhuljanak a mézes lapok.