Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Marhagulyás

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg marhahús (nyak vagy lábszár)
  • 10 dkg sertészsír
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg paradicsom
  • 1-2 db zeller (zöldje)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • fűszerpaprika

Elkészítés

    1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd felhevített sertészsírban aranysárgára pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával.
    2. Ezután hozzáadjuk az 1×1 cm-es kockákra felszelt marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel úgy, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és áttört fokhagymával.
    3. Tovább pároljuk, majd amikor a hús kezd megpuhulni, megpirítjuk. Hozzáadjuk a 1×1 cm-es kockákra szeletelt tisztított burgonyát, és a szintén felkockázott paradicsom ot és paprikát. A burgonyát üvegesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel, és készre főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük.

Megjegyzés

Csipetkét is tehetünk bele: 120 g lisztet, 1 db tojást, 10 g sót összegyúrjuk, majd apró darabokat csípünk le belőle, és a forrásban lévő gulyáslevesbe szaggatjuk, majd pár perc alatt készre főzzük.

Babooo613
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin