Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maradékból finomat: készíts rakott tésztát a megmaradt bolognaiból

default user icon
MME
Nem kell varázslónak lennünk ahhoz, hogy néhány megmaradt finom falatból pazar lakomát rittyentsünk. Mutatjuk, hogyan!

Alaprecept: Bolognai penne

Hozzávalók (4 személyre):
1 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
1 doboz (400 g) aprítottparadicsom-konzerv
15 dkg sűrített paradicsom

őrölt fekete bors
morzsolt kakukkfű, oregánó, rozmaring és majoránna
1 csokor friss bazsalikom + a díszítéshez
30 dkg penne
10 dkg reszelt sajt

1. Egy nagy serpenyőben felhevítjük fel az olívaolajat, majd megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.

2. A darált húsos keverékhez adjuk az aprított paradicsomot a levével együtt, hozzáöntünk 100 ml vízzel simára kevert sűrített paradicsomot, és ízesítjük némi sóval, borssal, továbbá egy kevéssel a morzsolt fűszerekből. Kis lángon, időnként megkeverve főzzük a ragut 30-40 percig, végül beleforgatjuk a bazsalikom lecsipkedett, felaprított leveleit, és készre főzzük.

3. A pennét forró, lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a raguval tálaljuk. A sajttal megszórva, továbbá néhány bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A maradékból: Vörösbabos rakott bolognai tészta

Hozzávalók (4 szelethez):
olaj a tálhoz
20 dkg tejfö
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
2 adag penne
2 adag bolognai ragu
1 doboz (240 g) vörösbabkonzerv
15 dkg reszelt sajt + a tálaláshoz

1. Egy közepes méretű tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. A tejfölt kikeverjük a tojással, a meghámozott, lereszelt fokhagymával, továbbá egy kevés sóval és borssal.

2. Az így kapott keverék kétharmadával összeforgatjuk a pennét, és az előkészített tálba simítjuk. Ráhalmozzuk a bolognai ragut, valamint a lecsepegtetett babot, és rásimítjuk a maradék tojásos tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, majd megszórjuk a sajttal, és addig sütjük tovább, amíg az megpirul. Egy kevés reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>>

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE


Ezek is érdekelhetnek